De week van de HSP

logo-hspweekDeze week is het de week van de hoog sensitieve personen (HSP). Ongeveer 20% van de bevolking is hooggevoelig, wat wordt gezien als een persoonlijkheidskenmerk. Hooggevoelige mensen (of kinderen) merken meer subtiele details op, verwerken binnengekomen informatie diepgaand en reageren intens.

Door bovenstaande eigenschappen hebben hoog sensitieve personen eerder kans om overprikkeld te raken, meer stress te ervaren, of in een burn-out terecht te komen. Zij zoeken dan ook vaker hulp. Echter, de kennis van onder andere hulpverleners over deze eigenschap is nog beperkt (of zelfs incorrect). Door een verkeerde behandeling of diagnose (zoals autisme, AD(H)D, of depressie) komen HSP niet in hun kracht te staan.
Als een hooggevoelig persoon zijn kwaliteiten goed leert benutten, functioneert hij of zij daarentegen juist bovengemiddeld.

De sterke kanten van HSP zijn:

  • verhoogde opmerkzaamheid
  • intuïtief ingesteld
  • empathisch vermogen
  • zorgzaam
  • sterk rechtvaardigheidsgevoel
  • in staat zijn om met creatieve oplossingen te komen

Op de website van Week van de HSP zijn er voor deze week allerlei activiteiten te vinden over HSP, zoals Webinars en Blogs. Op deze manier kunnen meer mensen bekend raken met de eigenschap hoogsensitiviteit én leren hoe zij met deze eigenschap kunnen omgaan.

Bij Brain & Mind Care komen geregeld hoogsensitieve kinderen en volwassenen. Er wordt bij ons vooral gekeken naar de bestaande klachten van u of uw kind. Middels een hersenmeting kunnen wij kijken of deze klachten zijn terug te zien in de hersenen. Eventuele afwijkingen in de hersenactiviteit kunnen weer in balans worden gebracht door de hersenen te trainen, zodat u of uw kind zich ook daadwerkelijk meer in balans voelt.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *