Na meerdere therapieën te hebben gevolgd, hebben wij op advies van onze orthopedagoog een vrijblijvende afspraak gemaakt met Edith van Montfort; Neurofeedbacktherapeut (BMC). Onze zoon, destijds 8 jaar oud heeft gediagnosticeerd ADD (aandacht-/concentratiestoornis), met een normaal IQ. Gezien we reeds ervaring hadden met Ergotherapie, Fysio schrijftherapie, maar ook alternatieve therapieën, waren we echter niet bekend met Neurofeedback. Aangeraden medicalisering voor kinderen (t.b.v. studieresultaten te beïnvloeden) zagen we als ouders als geen optie, alvorens alles te hebben geprobeerd. Na mij verder verdiept te hebben in artikelen over Neurofeedback  en gelezen te hebben dat bij AD(H)D evidence based; positieve resultaten aantoonbaar waren, dacht ik laten we maar eens zien of het baat!

We zijn inmiddels een jaar verder en mijn 9-jarige zoon heeft een 17-tal sessies gehad. Onze zoon geeft aan minder prikkels te ervaren, waardoor dit nu ook zichtbaar wordt in zijn persoonlijke groei als jongeman. Hij ervaart veel meer innerlijke rust. Ook op school is er een positieve groei te zien in zijn leerlijn. Hij heeft binnen een half jaar (ondanks de corona periode) meer groei laten zien dan binnen een half jaar normaal gebruikelijk is. ‘Een inhaalrace is zichtbaar begonnen.’ De leraren zien een meer geconcentreerde leerling, waarbij zijn motivatie en aandacht enorm zijn verbeterd. Het onleesbare gekriebel, is nu een leesbaar handschrift geworden. Onze zoon heeft weer plezier in school, en de leraren kunnen nog veel gerichter sturen op aandachtsgebieden binnen rekenen en taal, als gevolg van een betere concentratie.

Als kritische vader, kan ik alleen maar concluderen, dat neurofeedback voor onze zoon de juist ingeslagen weg is.

Groet,

~Vader Erwin~

Klik op + om onderstaande ervaringen te lezen

Al een tijdje liepen wij op verschillende vlakken vast met de gemoedstoestand van onze zoon.

Op de basisschool kwamen we er achter dat hij last heeft van dyscalculie en een lichte vorm van ADD. Hij heeft toen veel bijles, voor het rekenen, en verschillende therapieën gehad. Natuurlijk werd ons als eerste medicatie geadviseerd, maar daar ben ik absoluut geen voorstander van, dus hebben we daar ook nooit gebruik van gemaakt.

Een tijdje leek het redelijk goed te gaan, totdat er toch steeds meer druk van school kwam, het werd onze zoon gewoon vaak teveel, en hij gaf steeds vaker aan dat het zo druk in zijn hoofd was! Op dat moment voel je je toch wel een beetje machteloos, en ben ik gaan zoeken hoe we hem daarin konden helpen. Al snel kwam ik bij de website van Edith terecht. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Neurofeedback gehoord, maar toen ik las wat de therapie inhoudt, was ik erg onder de indruk. Dit zou zomaar een steuntje in de rug voor onze zoon kunnen zijn, en vervolgens maakte ik een afspraak.

Wekelijks gingen we voor de therapie naar Edith en ik zag echt na een tijdje dat onze zoon rustiger in zijn hoofd was, ook zijn resultaten op school gingen wat vooruit, dus dat was erg fijn! Ik zou het dan ook iedereen aanraden, het is zeer zeker de moeite waard!

Edith, bedankt voor je goede zorgen,

~Tamara & Raf ~ 

Mijn traject bij Edith is meer als geslaagd. Als eerste wil ik benoemen dat Edith een super aardige, empathische, slimme, professionele vrouw is.

Ik ben de behandeling gestart omdat ik een verkeersongeval had met whiplash en post commotioneel syndroom (PCS) als gevolg. Edith heeft het traject zo op maat gemaakt dat ik het met mijn klachten stap voor stap kon opbouwen. Edith ziet niet alleen je klachten, maar ook de persoon erachter. Ik ben haar hier heel erg dankbaar voor.

Tijdens de training hebben we gefocust om mijn bètahersengolven te verlagen omdat die door mijn overlevingsmodus veel te hoog waren. Door middel van de neurofeedback zijn deze gezakt. Ik heb zo aan mijn herstel gewerkt op een leuke manier (Harry Potter kijken) en zo stappen kunnen maken. Ik raad iedereen een behandeling bij Edith aan! Het heeft mij meer gebracht dan dat ik had durven dromen.

Bedankt

~ Sandrina ~ 

Na een hersenvliesontsteking heb ik behoorlijk wat restklachten overgehouden.
Met het doel deze te laten verminderen of verdwijnen ben ik naar Brain & Mind Care gegaan voor neurofeedback.
Inderdaad heeft het me geholpen om minder klachten te ervaren en beter te kunnen functioneren. Mede hierdoor heb ik mijn baan in het basisonderwijs kunnen behouden. Helemaal als vroeger ben ik niet. Wel ben ik heel blij met het resultaat.
Alles bij elkaar heeft de therapie gedurende een half jaar wekelijks plaatsgevonden.
De sfeer is prettig en dat helpt natuurlijk ook mee.
~ Carolien Poukens~

Mijn ervaringen met Neurofeedback van Edith van Montfort.

Na meer dan 20 jaar geworstel met slaapproblemen, kwam ik uiteindelijk bij Neurofeedback terecht.

Alhoewel ik geen hoge verwachtingen had, gezien mijn leeftijd van 71 jaar….heb ik na ongeveer 20 behandelingen meer rust gevonden in mijn slaap.

Mijn zware uitputting, is niet meer chronisch en ik kan weer de dagelijkse activiteiten beter hanteren.

Soms denk ik dat ik goed vooruit ga, maar ik heb ook weer terug slagen.

Omdat mijn leven met een zware Mantelzorg taak niet altijd voorspelbaar is, blijft mijn probleem nog aanwezig.

Maar nu is het acceptabeler door de betere nachten

~ Anoniem ~

Nadat mijn zoon een neurofeedback training bij Edith heeft gedaan, leek het mijn vrouw een goed idee dat ik het zelf ook zou gaan uitproberen. Ik ben nogal sceptisch ingesteld over zaken die ik zelf niet rechtstreeks wetenschappelijk kan duiden maar om mijn vrouw te plezieren ben ik er toch aan begonnen. Gewoon een uurtje een leuke film kijken die je zelf mag uitzoeken, een beetje concentreren zodat de film niet stopt en een sessie vliegt voorbij, waarom ook niet dacht ik bij mezelf.

In het begin heb ik me weleens afgevraagd wat ik in godsnaam bij Edith aan het doen was, werken aan jezelf vereist toch diepe psychologische gesprekken, veel zelfreflectie etc. Het kijken naar een leuke film was voor mij echter geen straf en mijn vrouw was tevreden dat ik braaf de sessies volgde. Het beeld viel wel eens uit en na enkele ogenblikken startte het weer op, schijnbaar zonder enige inspanning van mijn kant, wat is hier therapeutisch aan dacht ik bij mezelf. Ik heb dit ook aan Edith aangegeven en voorgesteld om iets te kijken wat ik zelf niet interessant zou vinden om me meer een uitdaging te geven. Toen Edith mij probeerde uit te leggen dat het eigenlijk niets uitmaakt wat je kijkt maar dat het een onbewuste training is begreep ik er in eerste instantie nog minder van.

Toch wist ik dat het effect van de neurofeedback bij mijn zoon geweldige vooruitgang heeft geboekt en langzaam maar zeker begon ik zelf ook de positieve effecten te bemerken. Relativerend dacht ik in eerste instantie aan een soort van placebo effect; de positieve gevolgen van zelfreflectie en bewustwording. Tot ik op een zeker moment bij mijn dagelijkse werkzaamheden thuis de film voelde stoppen en ik vastliep met mijn bezigheden, ik bemerkte dat ik automatisch naar het plekje in mijn bewustzijn ging en zo de werkzaamheden weer kon hervatten. Ik had zonder het mijzelf te beseffen de film in het dagelijkse leven ook weer aangezet, dit moment was een ware eye opener voor mij en vanaf dat moment ben ik 100% overtuigd van de werking van de Neurofeedback.

Ik ben o.a. positiever, minder overprikkeld en daadkrachtiger, mijn directe omgeving vind me ook socialer geworden.

Ik ben nu bijna zo goed als klaar met mijn sessies en ben erg trots op mezelf. Ergens vind ik het ook wel moeilijk om te stoppen omdat ik zoveel positieve gevolgen ervaar zou ik willen dat dit alleen nog maar beter zou worden. Het besef dat ik ook mijn beperkingen heb en ik daar mee zal moeten leven is vooral na zoveel vooruitgang soms moeilijk te accepteren. Dit klinkt misschien zwaar maar zo is het niet bedoeld, ik stond en sta positief in het leven en door de neurofeedback bij Edith is mijn leven alleen nog maar beter geworden. Deze therapie heeft me de vaardigheid en het vertrouwen gegeven die ik nodig had, ik ben Edith dan ook dankbaar en kan iedereen met een aantal letters (add/adhd/pdd nos/autisme etc.) de neurofeedback van harte aanbevelen.

~ Dave 46 jaar trotse ADHD/AUTI en vooral mens ~

Na veel slaap problemen en chronische vermoeidheid, voel ik duidelijk verbetering met inslapen en vermoeidheid. Zo voel ik mij overdag een stuk fitter en heb ik geen migraine meer. Bij trappen lopen voelde ik mijn energie level altijd  heel snel achteruitgaan en nu duidelijk een verbetering.

~ anoniem ~

Mijn dochter had problemen met inslapen, ze lag heel lang wakker en had allerlei gedachtes waardoor het slapen niet lukte. Na de intake bleek dat bepaalde hersengolven te actief bleven als ze haar ogen sloot.

Na het starten van het traject ging het heel snel beter. Ze kon weer goed inslapen en ging weer zonder problemen naar bed.

Mijn dochter is altijd met plezier naar de sessies gegaan en het heeft haar goed geholpen.

~ anoniem ~

We hebben onze dochter aangemeld i.v.m. concentratie problemen en het snel boos worden. We hebben meerdere dingen tegelijkertijd ingezet dus we kunnen niet filteren welke interventie nu het meest heeft opgeleverd.

Wij denken dat neuro feedback een bijdrage heeft geleverd aan de vooruitgang van onze dochter. We zien grote sprongen op school en haar boosheid is minder en sneller om te draaien.

Anna: “Ik vond het wel leuk om naar Edith te gaan. Ik denk dat ik heb geleerd minder snel boos te worden”.

~ Anna en haar moeder ~

Ik ben een jongen inmiddels nu 14 jaar, die ongeveer 20 sessies bij Brain & Mind Care heeft gevolgd. In het begin wist ik niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Maar Edith is heel rustig en aardig, dus ik voelde me al snel op mijn gemak. Na verschillende sessies merkte ik dat mijn spanning afgenomen was als ik op school bv een toets moest maken. Tevens merkte ik dat mijn concentratie beter was. Ik maak geen grote stappen, maar ieder stapje die erbij komt voelt al veel beter.

Ik ben Edith dan ook dankbaar dat ze me geholpen heeft en mij in mijn waarde laat wie ik ben.

Dankjewel

~Anoniem~

Door de Basisschool werd mij destijds geadviseerd om Ritalin te gaan proberen voor mijn zoon. Ik wou eerst nog een andere stap zetten om dit eventueel te kunnen voorkomen. Na een behandeling of 15 begon ik langzaam verschil te merken bij mij zoon. Hij werd alerter en meer attent. Zijn zelfvertrouwen ging vooruit. En hij kreeg langzaam meer sociale contacten. Met plezier reed hij elke week op zijn fiets naar Edith. De behandeling is prettig en niet te zwaar voor een jong kind. Nu we bijna aan het einde van de behandeling zijn kan ik zien dat hij veel meer plezier in alles heeft gekregen. Doordat er net wat meer focus is zijn taken makkelijker te volbrengen en leuker om te doen. Hij is veel behulpzamer , socialer en vrolijker. Hij is meer op aarde en voelt situaties beter aan. Zijn schoolresultaten zijn ook vooruit gegaan. Blij dat we deze behandeling voor onze zoon hebben gedaan!

~Leandra, moeder van Panto~

Onze zoon heeft bijna het hele traject neurofeedback er op zitten en ik kan met zekerheid zeggen dat zijn rusteloosheid sterk is afgenomen.
Met zijn ADD en moeilijke focus op school heeft de behandeling hem goed gedaan, hij is als persoon enorm gegroeid maar vooral rustiger.
Zijn slaapproblemen zijn volledig verdwenen. Voorheen kon hij heel moeilijk in slaap komen en was onvoorstelbaar moe als hij ’s ochtends naar school moest.
De focus op school lijkt nu ook sterk te zijn verbeterd. Erg fijn!

~Groet, Familie Vercoulen~

Ik ben met Brain & Mind Care in contact gekomen omdat ik moeite had om mij volledig op een gesprek te concentreren.

Ik vond het lastig om informatie tot mij te nemen en tegelijkertijd adequaat te reageren. Dit speelde vooral in situaties waarin de snelheid van de gesprekken voor mijn gevoel hoog lag. Hierdoor had ik minder tijd om een antwoord te formuleren. Deelname aan dit soort gesprekken zorgde hierdoor ook voor vermoeidheid na afloop van het gesprek omdat ik voortdurend bezig was het vooraf formuleren van mogelijke antwoorden.

Door de intake/hersenmeting kreeg ik feedback of er een verbetering mogelijk was voor mijn situatie. Door daarna gericht aan de slag te gaan is er gaandeweg een verbetering opgetreden in de aandacht houden bij een gesprek. Ook in situaties waarin de snelheid van de gesprekken hoog is.

Hierdoor ervaar ik meer rust en ben ik beter in staat om informatie tot mij te nemen en adequaat te reageren. De vermoeidheid na gesprekken is afgenomen.

~anoniem~

20 Jaar geleden kampte ik met forse beperkingen door de Ziekte van Lyme/Chronische Vermoeidheid.

De belangrijkste en meest vervelende klacht was moe in het hoofd.

In mijn zoektocht naar therapieën heb ik neurofeedback ontdekt. Na ongeveer 30 behandelingen werd de vermoeidheid in mijn hoofd een stuk minder. Ook werd het iets rustiger in mijn hoofd.  Tevens merkte ik dat ik lichamelijk meer energie kreeg. De vermoeidheid in het hoofd kwam na enkele jaren langzaam terug. Na een tiental vervolgbehandelingen waren de klachten weer grotendeels verdwenen.

Ook viel mij op dat ik beter en rustiger kon slapen.

Na een eerste meting kan de therapeut duidelijk en objectief de afwijkende waardes laten zien en na verloop van tijd is er zichtbaar dat de waardes verbeteren en de klachten afnemen.

Edith doet haar werk met passie, en werkt voor een schappelijke prijs.

~Marcel~

Het is een fijne en leuke methode om te leren concentreren. Je merkt na een paar lessen al een verschil. Je kunt je echt beter concentreren, hoe snel het concentreren en focussen gaat is verschillend bij mij ging het beetje voor beetje beter en daar na super snel. Je leert dus met films kijken beter concentreren. Dankjewel Edith.

~Groetjes, Vera~

Het Neurofeedbacktraject heeft mij veel gebracht. Ik had last van huilbuien. Reeds in het begin zo na 8 behandelen begon ik te merken dat het huilen was af genomen. Ook het constante vermoeid zijn, werd minder. Het tot niets komen werd: “hé ik heb tijd over. Wat zal ik nu eens gaan doen?”

Het lezen van een boek en vooral het opnemen van wat ik gelezen had, werd weer een gewoon iets. Voorheen las ik het stukje 2 á 3 keer voordat ik het begreep. En dan nog een keer om het stukje te kunnen onthouden. Ook merkte ik dat mijn weggezakte herinneringen van lang geleden weer terugkwamen.

Tevens merkte ik dat mijn geduld toe nam. Ik kan nu veel rustiger op mijn beurt wachten of bij mijn vrijwilligerswerk geduldiger iets uitleggen. Ik merk ook dat ik nu naar de winkel kan gaan en boodschappen halen. Voorheen had ik altijd een boodschappenbriefje nodig. In gesprekken kon ik de ander moeilijk volgen of onthouden wat de ander zei. Nu ik naar de ander luisteren en reageren op wat er wordt gezegd.

Het traject kende door corona en haar maatregelen enkele onderbrekingen. Toch bleef Edith van Montfort mij enthousiast begeleiden. De nieuwe praktijk in Munstergeleen biedt meer privacy. Er zijn bij binnenkomst en verlaten van de praktijk veel minder ogen op je gericht dan bijvoorbeeld in bij de praktijk in Herten. Kortom het was een plezierig traject wat op een goede manier werd begeleid welke plaatsvond in een fijne praktijk.

~anoniem~

Na meerdere therapieën te hebben gevolgd, hebben wij op advies van onze orthopedagoog een vrijblijvende afspraak gemaakt met Edith van Montfort; Neurofeedbacktherapeut (BMC). Onze zoon, destijds 8 jaar oud heeft gediagnosticeerd ADD (aandacht-/concentratiestoornis), met een normaal IQ. Gezien we reeds ervaring hadden met Ergotherapie, Fysio schrijftherapie, maar ook alternatieve therapieën, waren we echter niet bekend met Neurofeedback. Aangeraden medicalisering voor kinderen (t.b.v. studieresultaten te beïnvloeden) zagen we als ouders als geen optie, alvorens alles te hebben geprobeerd. Na mij verder verdiept te hebben in artikelen over Neurofeedback  en gelezen te hebben dat bij AD(H)D evidence based; positieve resultaten aantoonbaar waren, dacht ik laten we maar eens zien of het baat!

We zijn inmiddels een jaar verder en mijn 9-jarige zoon heeft een 17-tal sessies gehad. Onze zoon geeft aan minder prikkels te ervaren, waardoor dit nu ook zichtbaar wordt in zijn persoonlijke groei als jongeman. Hij ervaart veel meer innerlijke rust. Ook op school is er een positieve groei te zien in zijn leerlijn. Hij heeft binnen een half jaar (ondanks de corona periode) meer groei laten zien dan binnen een half jaar normaal gebruikelijk is. ‘Een inhaalrace is zichtbaar begonnen.’ De leraren zien een meer geconcentreerde leerling, waarbij zijn motivatie en aandacht enorm zijn verbeterd. Het onleesbare gekriebel, is nu een leesbaar handschrift geworden. Onze zoon heeft weer plezier in school, en de leraren kunnen nog veel gerichter sturen op aandachtsgebieden binnen rekenen en taal, als gevolg van een betere concentratie.

Als kritische vader, kan ik alleen maar concluderen, dat neurofeedback voor onze zoon de juist ingeslagen weg is.

Groet,

~Vader Erwin~

Toen ik in aanmerking kwam met Neurofeedback, wist ik totaal niet wat ik hiervan kon verwachten en of het voor mij wel een toegevoegde waarde had.

Daar kwam ik snel achter na een gesprek met Edith. Dat het voor mij zeker een toegevoegde waarde had. Leren om anders te denken,  het brein te resetten zodat je oude patronen los kunt/ kan laten, waar ik altijd in tweestrijd zat.

Na 15 behandelingen is er een duidelijk verschil hierin, met keuzes te maken die voor mij goed zijn.
Ik merk dat er nog twijfels hierin nog zijn, maar door ze mij eigen te maken verdwijnen die twijfels ook.
Ik ben heel blij dat ik deze Neurofeedback therapie heb gedaan en zeker een bijdrage heeft geleverd in mij keuze te maken wat ik wil en dat is zeer belangrijk voor mij.

Dankjewel Edith, dat ik deze therapie bij jou heb mogen volgen.

Bedankt voor jou steun.

~Groetjes Annie S.~

Ik heb mijn zoon, toen 11 jaar oud, aangemeld omdat hij forse leer en aandachtsproblemen liet zien. Mijn zoon heeft autisme en zijn informatieverwerking gaat moeizaam. Ik was aanvankelijk wat sceptisch, ik wist eigenlijk niet wat ik van neurofeedback moest verwachten. Baat het niet dan schaadt het niet was mijn gedachte. Ik wilde gewoon alles aangrijpen om dat wat in hem zit eruit te laten komen. Ik was ervan overtuigd dat er meer in hem zat dan wat er uitkwam.

We zijn een jaar verder en mijn zoon heeft inmiddels zo’n 20 sessies gehad. Op school gaat het ontzettend goed. Hij heeft 2 schoolniveaus in 1 jaar tijd ingehaald op zowel reken als taalgebied. Ontzettend knap en wonderbaarlijk. De leerkracht was net zo verbaasd als ik. Hij gaat nog steeds goed vooruit. Niet alleen op leergebied maar ook op sociaal emotioneel gebied. Hij uit zich veel meer en durft meer initiatieven te nemen op sociaal gebied. Ook het schrijven is van onleesbaar naar leesbaar gegaan. Zijn focus is sterk verbeterd. Ik merk dat hij lekker in zijn vel zit. Hij gaat graag naar school en is met zijn toekomst bezig. Ik weet nog steeds niet hoe neurofeedback nu precies werkt, maar het heeft onze zoon zeker goed geholpen. Hij is tot leren kunnen komen. Neurofeedback is een echte aanrader voor alle kinderen met autisme én leerproblemen.

Groet

~moeder Sandra~

Na steeds weer terugkomende slaapproblemen ben ik via google terecht gekomen bij neurofeedback. De keuze voor BMC was snel gemaakt i.v.m. de afstand.
Na een prettig kennismakingsgesprek aan de slag gegaan met de behandelingen. Dit kon ik aansluitend na mijn werk doen en dat vond ik erg prettig.
Mijn klachten waren schrikreacties met in slaap vallen. Deze klachten had in het verleden ook al vaker gehad. Hiervoor heb ik destijds antidepressiva voorgeschreven gekregen en heb dat ook braaf 13 jaar geslikt. Maar na 4 jaar gestopt te zijn met deze medicatie kwamen de klachten weer terug.
Na een paar sessies waren de klachten als minder en na een aantal meer zelfs helemaal weg. Ik ben blij dat ik behandeling heb gedaan.
~Anoniem~

Ruim een jaar geleden had ik burn-out achtige klachten zoals zeer slechte concentratie en zeer slecht geheugen. Ik was niet in staat om op mijn werk te functioneren. Eind mei 2018 ben ik gestart met neurofeedback. Mijn geheugen en concentratievermogen ging er al heel snel merkbaar op vooruit. En deze stijgende lijn is gedurende de behandelingen voortgezet. Nog voordat ik het geadviseerde 20 behandelingen had afgerond had ik oktober al een andere baan (op universitair niveau) gevonden en ben ik daar full-time gestart met werk. In het begin was het wel erg vermoeiend, maar het lukte wel. Ik kon me een hele werkdag concentreren. Het lukte me om dingen te onthouden.

Ik had niet gedacht dat neurofeedback zo effectief is en dat geheugen en aandachtsspanne zo snel te trainen zijn. Ik ben erg blij met de goede professionele begeleiding van Edith. Dit heeft gemaakt dat ik weer gewoon kan functioneren.

~Sandra~

Rust en concentratie zijn terug

Mijn klachten waren vooral de drukte in mijn hoofd en concentratieproblemen. Ik was zeer snel afgeleid en kwam vaak niet meer op woorden. Er was weinig focus op het einde van een werkdag. Na het werk sloeg de vermoeidheid toe. Vermoeidheid die ook op het gezin invloed had.

Na een prettig kennismakingsgesprek met Edith,  zijn we met het neurofeedbacktraject begonnen. In een rustige en prettige omgeving wordt er een afgestemde training uitgevoerd. Een afgestemde training die past bij de persoon. Middels tussenmetingen en vragenlijsten worden de waardes vergeleken met elkaar. Deze worden samen besproken en de sessies worden aan de hand van deze metingen bijgesteld.

Nu na het programma gevolgd te hebben, durf ik te zeggen dat neurofeedback mij ontzettend geholpen heeft.

Het is rustiger in mijn hoofd, ik kan mijn concentratie veel beter en langer vasthouden (ook in rumoerige ruimtes). Hierdoor kan ik mij veel meer focussen op mijn werk. Na een werkdag is er energie over. Extra energie die ik nu kan spenderen aan mijn gezin.

Ik ben erg blij dat ik de stap heb genomen om het neurofeedbacktraject te volgen. Het heeft mij echt geholpen.

Dank je, Edith!

~Anoniem~

Ik worstelde al lange tijd met energie- en concentratieproblemen voordat ik bij BMC een neurofeedback behandeling startte. Stap voor stap zijn beide problemen naar de achtergrond verdwenen en voel ik me stukken beter. Ik kan weer normaal functioneren en dat is een grote vooruitgang.
Edith begeleidt je professioneel en hartelijk en geeft regelmatig duidelijke feedback over de voortgang.

~Anoniem~

Al 7 jaar heb ik last van nek en rugklachten.  Alle therapieën hebben er nog niet toe geleid dat mijn klachten zijn verholpen. Ook had ik last van prikkels van buitenaf en woorden omdraaien in een zin.

Na ca. 15 behandeling kan ik nu zeggen dat ik veel minder pijnklachten heb, ik slaap beter door en val sneller in slaap, als ik wel wakker ben geworden. Gelukkig zijn ook de andere klachten een heel stuk minder.

Tijdens de sessie is het hard werken. Edith moedigt je steeds aan als het goed gaat en stelt je ook gerust als het een keer wat minder gaat. Tussen de sessie door is er ruimte voor ontspanning en een praatje.

Een hele goede ervaring dus! Ik kan het zeker aanraden, het is het proberen waard!

~Anoniem~

Ik begon met Neurofeedback omdat ik moeite had met concentreren (tijdens proefwerken).
Naar mate dat ik meer Neurofeedbacktrainingen had, merkte ik dat mijn concentratie verbeterde.
Ik ben zeer tevreden met het resultaat en ik vond het volgen van de trainingen ook leuk.

Moeder: 
Ik kan echt een duidelijk verschil merken bij mijn zoon; sinds hij de  Neurofeedbacktrainigen heeft gevolgd, kan hij zich beter concentreren. Wat ik ook zie is dat hij eerder uit zichzelf aan zijn huiswerk begint en hier ook meer zijn verantwoordelijkheid in neemt.
Ik ben heel blij dat hij de trainingen gevolgd heeft en kan het echt iedereen aanraden.

Zelf vond ik de trainingen ook heel prettig. Het heeft me echt geholpen bij het doen van een studie voor mijn werk. Ook merk ik dat het plannen me beter afgaat.
Tijdens de training werd ik me er bewust van dat ik nogal moeite had met loslaten en ontspannen.
Ook dat lukt me nu beter.
Je staat er normaal niet zo bij stil maar je hersens op deze manier trainen is echt heel waardevol.
De begeleiding van Edith heb ik als heel fijn ervaren; down to earth, bekwaam en met humor.

~Moeder en zoon~

“Eigenlijk zou vanuit de logopedie-kant neurofeedback meer aangemoedigd moeten worden”.

Onze dochter heeft ernstige enkelvoudige dyslexie en is met neurofeedback bij Edith gestart omdat ze op school een achterstand heeft op het gebied van taal en spelling. Bij logopedie waren de resultaten niet zoals verwacht. We begonnen 2 keer per week te trainen bij Edith, onze dochter vond dit soms toch wel veel want dit moest allemaal nog naast haar extra leesopdrachten en haar sporten.

Zelf vond ik het een fijne behandeling omdat ze niet met het lezen geconfronteerd werd en toch onbewust hulp kreeg.  De filmpjes maken het zeker leuk, fijn dat er zo’n behandeling bestaat.

Ik denk dat als onze dochter 1 of 2 jaar eerder met neurofeedback begonnen was, het haar op leesniveau meer opgeleverd zou hebben. Nu was ze al met dik 1 jaar achterstand begonnen, die achterstand moeten we toch ook met veel oefenen zien bij te komen.

Het hoofd logopedie gaf na 2 maanden aan dat onze dochter op leesniveau een grote sprong gemaakt had van begin groep 4 naar midden groep 4 en met spelling van midden groep 3 naar begin groep 4.

Wij vinden thuis dat ze heel goed haar best doet met alle oefeningen en huiswerk en vinden dat ze sinds ze met neurofeedback is gestart vooruitgegaan is. Lezen gaat beter en ze krijgt een moeilijker niveau tekst mee van nieuwsbegrip.

Inmiddels heeft ze de trainingen afgebouwd en het traject succesvol afgerond. Ik denk zeker dan de neurofeedbackbehandelingen haar een stuk geholpen hebben, maar de leer achterstand is toch een kwestie van oefenen en nog eens oefenen…

~Moeder anoniem~

Sinds het begin van nieuwe schooljaar 2017/2018 kreeg onze dochter (groep 7) last van concentratieproblemen. Zij is van nature een kind dat lastig lang stil kan zitten, graag aanwezig is, vrij druk en met een korte spanningsboog. Nu kwam er echter weinig meer uit haar handen en kreeg ze haar opdrachten op school niet af. Langer concentreren dan vijf minuten zat er niet in.

We zijn toen met neurofeedback bij BMC gestart met Edith als therapeut. Ik had erover gelezen op internet en het leek mij het proberen waard. Het grootste deel van de kosten worden door mijn verzekeraar ook vergoed. Daarnaast zijn we zelf met onze dochter aan de slag gegaan (Bachdruppels, goed slapen etc.) en hebben we op school naar oplossingen gezocht, zoals opdrachten in kleine stukjes hakken, een andere plek in de klas etc.

Inmiddels heeft onze dochter 20 behandelingen gehad en kijken we met tevredenheid terug. Haar concentratie is sterk verbeterd; dat zien we zowel terug in de metingen die Edith doet, maar ook in de schoolresultaten. Inmiddels klaagt onze dochter zelfs dat ze te weinig te doen heeft op school . Hoewel zij zelf een bepaalde knop heeft omgezet en het ook daardoor beter gaat, ben ik ervan overtuigd dat ook de neurofeedbacktherapie heeft bijgedragen. De therapie zelf is voor kinderen goed te doen; ze kijken naar een tekenfilm en krijgen ondertussen feedbacktraining. Onze dochter vond het altijd leuk om naar Edith toe te gaan. Ik kan het dan ook iedere ouder met een kind met concentratieproblemen aanraden.

~Marlieke~

3 jaar geleden ben ik in een flinke burn-out terechtgekomen. Vanaf het begin van die tijd heb ik een ernstig slaapprobleem ontwikkeld, en lukte het mij niet om mijn normale slaappatroon terug te krijgen. Ik viel meestal wel in slaap maar schrok steeds weer heel snel wakker. Als ik mijn ogen sloot werd het in mijn hoofd steeds drukker waardoor ik steeds in paniek wakker schrok. Ook had ik heel veel nachtmerries. Dit ging de hele nacht door waardoor het herstelproces voor mijn gevoel sterk belemmerd werd.

Na een tocht langs psycholoog, natuurarts, slaaptherapeut en andere specialisaties, waarvan ik allemaal goede dingen meegenomen heb, bracht een kennis mij in contact met neurofeedback. Uiteindelijk ben ik in januari 2017 bij Edith terechtgekomen. Na een paar trainingen had ik al geen nachtmerries meer. Hierdoor was ik ervan overtuigd dat dit de goede weg voor mij was.

Nu ben ik meer dan een half jaar verder, de rust in mijn hoofd is weer teruggekomen wat je ook kunt zien in de tussentijdse metingen. Ik slaap de meeste nachten goed en ik voel nu pas, na drie jaar, dat mijn oude “ik” weer terug is.

~Willemien~

Mijn dochtertje en ik komen allebei naar Edith. Het doel van neurofeedback is vermindering van klachten doordat de hersenactiviteit meer in balans is. Mijn dochtertje laat op school vooruitgang zien in haar concentratie, stil blijven zitten, minder rusteloos. Op haar rapport is een heel duidelijk stijgende lijn zichtbaar. Mijn klachten kon je omschrijven als opstarten in de derde versnelling en zo de dag door zien te komen. Gelukkig gaan handelingen, denken en communiceren weer sneller en hiermee ook een betere structuur in mijn hoofd. Wij zijn heel erg blij met deze resultaten en gaan verder met de behandelingen, omdat er nog steeds ontwikkeling is. Bij Edith voelen we ons altijd welkom en prettig. Zij is kundig en fijn als persoon.

Film kijken is voor ons ook geen straf : )

~Silvie en Michelle~

Onze zoon Adam had last van concentratieproblemen waardoor de schoolresultaten slechter werden. Na een aantal therapieën te hebben geprobeerd, zijn wij via een kennis in contact gekomen met Neurofeedback. Omdat zijn kind met dezelfde problemen kampte en Neurofeedback heeft geholpen, zijn wij het met onze zoon ook gaan proberen en met resultaat. Zijn concentratievermogen is sterk verbeterd en daarmee zijn schoolresultaten ook. Adam is nooit met tegenzin naar de therapie gegaan en heeft deze als leuk ervaren. Mede dankzij de rustige en kundige manier waarop Edith de therapie uitvoert.

Dank je wel,

~Sheila en Paul~

Doordat er al een aantal jaren veel stress en spanning in het gezin is, want wij hebben een dochter met Borderline, liep het bij mij helemaal vast. Ik sliep heel slecht, werd vaak al om 03.00 uur wakker en dan bleef het maar onrustig in mijn hoofd. Ik had ook veel moeite om me te blijven concentreren, vergat dikwijls veel, had vaak hoofdpijn, was er niet meer met mijn gedachte bij. Door het slaaptekort natuurlijk snel prikkelbaar, maar ik bleef maar doorgaan, terwijl ik goed merkte dat er iets moest gebeuren.
Bij toeval ontdekte ik een folder over de Neurofeedback, dit was wel wat voor mij dacht ik. En het blijkt ook wel zo.
Ik kan gelukkig weer nachten doorslapen, en merk heel erg dat ik minder hoog in mijn emotie zit, waardoor er veel meer rust in mijn hoofd en in ons gezin is gekomen.
Nu kan ik, na ruim 4 maanden de therapie van Edith te hebben gehad, zeggen dat ik het wel weer aan kan.

Dank je wel, groetjes

~Angelique~

Twee jaar geleden kreeg ons gezin een zeer ernstig auto ongeluk, waarbij ik o.a. traumatisch hersenletsel opliep. Na IC, ziekenhuis, revalidatieoord en reguliere fysio en sensorische integratietherapie, cognitieve en psychologische begeleiding, startte vorig jaar september neurofeedbacktraining naast genoemde reguliere therapieën

Ik kreeg een folder van BMC van iemand uit het werkveld waar ik een re-integratie traject deed als Ambulant Begeleider. Ik was o.a. mentaal heel vlug overprikkeld qua geluiden en beelden. Voelde me snel emotioneel en sensorisch overspoeld. Alles ging in feite te snel en teveel aan prikkels.

Gedurende de periode dat de training voortduurde ervoer ik dat de wereld om me heen overzichtelijker en ‘rustiger’ werd. Waren de eerste ritjes van huis naar Topzorg nog een training fietsen waarbij alle aandacht en concentratie naar het fietsen zelf ging. De waarneming verliep in losse, elkaar opvolgende fragmenten. Gaandeweg kreeg ik meer en meer van de omgeving mee en betrapte ik me erop onderweg de boodschappen voor t avondeten te bedenken waardoor een stop bij de supermarkt een logische tussenstop werd.

De sessies verliepen prettig en rustig en waren voor mij een nieuwe ervaring, nl. dat ‘t beeldscherm en mijn hersenen de directe interactie bepaalden, verbonden door de elektroden. Het ‘je best willen doen’ lijkt geen invloed te hebben……  Het laten gebeuren zoals het gaat was (ook hier) voor mij de uitdaging.

In een prettige sfeer en door de enthousiaste ‘feedback’ van Edith waren de sessies steeds ontspannend naar mijn beleving. Via metingen tussentijds zagen we de ‘trainingsresultaten’ in grafiek. Door een vragenlijst ook tussentijds op een 10-puntsschaal te scoren, wordt t effect op t dagelijks functioneren op aandachtsgebied gemeten.

Voor mij is NFB een aanvullende therapie op de fysiotherapie, de sensorische integratie en psychologische begeleiding op de totale mens. Naast de spieren, zenuwgeleiding, iemands persoonlijkheid, zijn de hersenen zelf allesbepalend. Neurofeedback geeft niet terug WAT je, denkt, ziet, hoort of voelt, maar voor mij vertelt en registreert het wel HOE de hersenactiviteit streeft naar een optimaal plaatje.

Het zou wat mij betreft veel breder bekend moeten zijn!!

~Nellie van Haperen~

Sinds een jaar of 4 weet ik dat ik ADD heb. Het hebben van ADD heeft er mede toe geleid dat studies niet werden afgerond en dat ik van de ene in de andere baan rolde. Steeds weer had ik het sterke gevoel dat er iets mis was met mij, zonder te weten wat nu precies.

Vanaf het moment dat ik wist dat ik ADD had ben ik Ritalin gaan slikken, om de negatieve effecten, zoals het hebben van een slechte concentratie, tegen te gaan. Mijn lichaam raakte daarbij steeds meer gewend aan een bepaalde dosering, waardoor ik hogere doseringen moest gaan slikken om toch het gewenste effect te bereiken. Regelmatig kreeg ik last van de bijwerkingen, zoals rusteloosheid, neerslachtigheid en onverklaarbare woedeaanvallen.

Door een collega werd ik attent gemaakt op het bestaan van de neurofeedbacktraining. In beginsel was ik wat terughoudend, maar na een eerste kennismaking met Edith en haar praktijk was mijn koudwatervrees snel over.
De professionele aanpak van Edith in combinatie met de informele sfeer in haar praktijk heb ik altijd als zeer prettig ervaren. Uiteindelijk heeft de training ertoe geleid dat mijn ADD klachten een stuk minder zijn geworden en bovenal dat ik geen Ritalin meer hoef te slikken, waardoor ik tegenwoordig een stuk prettiger in mijn vel zit!

~ Anoniem ~

Ik ben bij Edith van Montfort van BMC Weert in behandeling geweest voor burn-out klachten (slaap-, concentratieproblemen, niet tegen drukte kunnen, onrustig gevoel in hoofd, alles meekrijgen of juist niets meekrijgen en dat niet kunnen sturen).
Na 6 behandelingen merkte ik al dat ik beter ging slapen en dat mijn concentratievermogen verbeterd werd. Na 3 maanden kon ik zonder problemen naar een concert gaan, terwijl ik voorheen niet tegen de drukte en rumoer kon.
Ik kan me in grote groepen weer concentreren op mijn gesprekspartner en andere omgevingsruis negeren. Tevens ben ik kunnen stoppen met mijn medicatie.
Ik ben nu 2 maanden klaar met mijn behandeling en heb geen last van terugval naar oude situatie. Ik slaap steeds beter en ik kan zelf bepalen wat ik van mijn omgeving meekrijg.
Ik zie en merk nog steeds verbeteringen en voor mijn gevoel komt dat door de goede basis die gelegd is door neurofeedback.

~ Anke ~

Doordat ik en mijn gezin de afgelopen zeven jaar een aantal bijzonder moeilijke gebeurtenissen hebben meegemaakt liep ik vast. Ik raakte zeer vermoeid, had grote moeite me te concentreren, was snel geïrriteerd en werd telkens om 05.00 uur wakker. Toen de klachten ook mijn werkzaamheden beïnvloedden: zaken vergeten, door rood rijden en een toename van angst en paniek gevoelens, wist ik dat het zo niet verder kon gaan.

Een gesprek gevoerd met mijn werkgever, huisarts en bedrijfsarts. Door een collega getipt om neurofeedback training te volgen. Andere therapieën hadden bij mij niet het juiste resultaat gebracht: ik wilde rust in mijn hoofd. Nu overheerste onrust: 24/7.
Deze onrust in mijn hoofd werd bevestigd door Edith van Montfort van BMC Weert bij de 1e meting tijdens de intake. Zowel bij de meting met de ogen open, ogen dicht en tijdens het uitvoeren van een cognitieve taak (rekenen), was het een grote drukte in mijn hoofd. Al snel werd duidelijk dat de behandelingen effect hadden.

De nachtrust verbeterde aanzienlijk en het werd rustiger in mijn hoofd. En bovenal reageerde ik positiever op de ‘acties’ van mijn dochter. Zij heeft het door mijn klachten niet makkelijk gehad. Binnenkort de eindmeting en dan kan ik oprecht zeggen, na zes maanden therapie, dat de rust in mij is wedergekeerd.

Jammer dat ik niet eerder op de hoogte was van het bestaan van neurofeedback. Mijn huisarts en bedrijfsarts weten het ook nu pas. Dat moet veranderen. Vandaar dat ik graag mijn ervaringen met u wil delen: neurofeedback training als oplossing.

~ Anoniem ~

Sinds mijn vijfendertigste struin ik door adhd-land en ik vind het er doodeng. Ik kreeg het etiket add, dat is adhd zonder gestuiter: ik was voornamelijk dromerig, ook als het niet zo handig was, bijvoorbeeld als er een vrachtwagen van rechts kwam. Daarnaast had ik talloze fysieke klachten en ik sliep belabberd. Een diagnose werd gesteld door een psychiater, die me overigens niet sprak want de sociaal psychiatrisch verpleegkundige voerde de gesprekken. Die zag mij ook niet want hij keek alleen op zijn computerscherm. Met de snelheid van het licht werd Ritalin voorgeschreven, aangeprezen alsof ik in een Tellsell-reclame was beland: ‘amazing!’ Zonder Ritalin zou ik niet functioneren. ‘Ritalin, neem het in!’ Ik pakte het recept aan maar deed eerst onderzoek op internet.  Lees verder

~ Suzanne van Boven ~