Peak performance – neurofeedback als mentale fitnesstraining

Het uitgangspunt van neurofeedback is meestal de klacht, maar dat hoeft natuurlijk niet. In tegenstelling tot de meeste neurofeedbackbehandelingen waarbij iemand behandeling zoekt voor een klacht, gaat het bij Peak performance om het optimaliseren en verbeteren van het functioneren van het brein.

Niet alleen professionele of competitieve atleten, drukke leidinggevenden, muzikanten en studenten profiteren van deze methode. Neurofeedback kan voor iedereen – ook zonder medische indicatie – zeer effectief worden ingezet bij stressregulatie of slaapstoornissen.


Peak performance kan aandacht, concentratie, bewustzijn, creativiteit, muzikaliteit, ruimtelijke en motorische vaardigheden en reactietijden verbeteren.


Voor iedereen – het dagelijks leven zonder stress

Het brein leert in een toestand van concentratie en focus te zijn waardoor prestatie en concentratie permanent verhoogd wordt.

Bij verhoogde werkdruk, examen of andere spanningsfasen stelt neurofeedback de hersenen in staat om angstige en stressvolle toestanden gericht te reguleren.

Voor (top)sporters – mentale training

Het brein traint het metaal vermogen voor een moeiteloze overgang tussen spanning en ontspanning. Op het juiste moment topprestatie kunnen leveren. Het kan ook helpen een betere coördinatie, uithoudingsvermogen, reactietijd te krijgen. Mentaal zal het zorgen voor minder plankenkoorts en zenuwen.


blog: Neurofeedback bij het verbeteren van sportprestaties

Lees hier het artikel van Corrado et al. 2024


Voor scholieren en studenten

Het brein leert de concentratie te verbeteren en (examen) angst te verminderen. Peak performance training kan preventief worden ingezet tegen mentale overbelasting.

Voor leidinggevenden

Het brein leert prestaties te verhogen en (psychologische) stress te verminderen. Door de dagelijkse werkdruk met lange werkdagen, veel verantwoordelijkheid en wellicht beperkte vrije tijd kan er sprake zijn van een dreigende burn-out. Neurofeedback kan helpen om dat te voorkomen of te behandelen.

Voor muzikanten

Het brein leert een gebalanceerde standby-spanning te hebben, goed gefocust te zijn en optimale controle te hebben over motoriek en coördinatie. Vrijer muziek maken, minder plankenkoorts met een gebalanceerde staat van fysieke en/of mentale spanning.