Werkgever

In sommige gevallen is de werkgever bereid (een deel van) de kosten te betalen. Het is immers in het belang van de werkgever dat u goed functioneert; bijvoorbeeld in het geval van slaapproblemen, migraine, stress of een burnout. Bespreek met uw werkgever wat de mogelijkheden zijn.

UWV

Als u arbeidsongeschikt bent, dan kunt u via het UWV een Individuele Reïntegratie Overeenkomst (IRO) aanvragen. Met deze IRO gaat u zelf op zoek naar een reïntegratiebureau en kan Neurofeedbacktraining onder de noemer “neurocoaching” worden uitgezocht als training. Meer informatie hierover vindt u op: uwv.nl

Belastingdienst

Via de belasting kunnen de kosten opgevoerd worden onder het kopje “studiekosten” wanneer de behandeling als doel heeft om te investeren in uw carrière en ontwikkeling/loopbaanverbetering. Alleen studiekosten ter verbetering van de arbeidspositie zijn aftrekbaar, vandaar dat enkel de onkosten boven de drempel in aftrek genomen kunnen worden. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met uw regionale belastingkantoor.

Bij uw aangifte inkomstenbelasting mag u ziektekosten opvoeren die u maakt voor uzelf, uw partner en uw kinderen jonger dan 27 jaar. U moet wel kunnen aantonen dat u de kosten heeft gemaakt. U mag de ziektekosten pas opvoeren als ze bij elkaar opgeteld boven een bepaald bedrag uitkomen (de drempel). Dankzij verschillende maatregelen komen ouderen, zieken en mensen met een laag inkomen eventueel in aanmerking voor aftrek van hun buitengewone uitgaven. Buitengewone uitgaven in de inkomstenbelasting zijn uitgaven wegens ziekte, handicap, bevalling, overlijden, arbeidsgeschiktheid, chronische ziekte, ouderdom en adoptie. Deze buitengewone uitgaven vallen onder de zogenoemde persoonsgebonden aftrek.

Gemeente

Bij ziekte komt u mogelijk, naast landelijke financiële regelingen, in aanmerking voor gemeentelijke regelingen zoals Bijzondere Bijstand.

Heeft u een bijstandsuitkering? Dan kunt u bij de gemeente een formulier halen waarmee u een verzoek tot bijzondere bijstandsuitkering kunt aanvragen. Als u op dat formulier “psychotherapie” aankruist en een kopie van onze factuur bijvoegt, wordt per factuur bekeken of u deze vergoed krijgt.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *