Het Neurofeedbacktraject heeft mij veel gebracht. Ik had last van huilbuien. Reeds in het begin zo na 8 behandelen begon ik te merken dat het huilen was af genomen. Ook het constante vermoeid zijn, werd minder. Het tot niets komen werd: “hé ik heb tijd over. Wat zal ik nu eens gaan doen?”

Het lezen van een boek en vooral het opnemen van wat ik gelezen had, werd weer een gewoon iets. Voorheen las ik het stukje 2 á 3 keer voordat ik het begreep. En dan nog een keer om het stukje te kunnen onthouden. Ook merkte ik dat mijn weggezakte herinneringen van lang geleden weer terugkwamen.

Tevens merkte ik dat mijn geduld toe nam. Ik kan nu veel rustiger op mijn beurt wachten of bij mijn vrijwilligerswerk geduldiger iets uitleggen. Ik merk ook dat ik nu naar de winkel kan gaan en boodschappen halen. Voorheen had ik altijd een boodschappenbriefje nodig. In gesprekken kon ik de ander moeilijk volgen of onthouden wat de ander zei. Nu ik naar de ander luisteren en reageren op wat er wordt gezegd.

Het traject kende door corona en haar maatregelen enkele onderbrekingen. Toch bleef Edith van Montfort mij enthousiast begeleiden. De nieuwe praktijk in Munstergeleen biedt meer privacy. Er zijn bij binnenkomst en verlaten van de praktijk veel minder ogen op je gericht dan bijvoorbeeld in bij de praktijk in Herten. Kortom het was een plezierig traject wat op een goede manier werd begeleid welke plaatsvond in een fijne praktijk.

~Bernadette~