Haar concentratie is sterk verbeterd

Sinds het begin van nieuwe schooljaar 2017/2018 kreeg onze dochter (groep 7) last van concentratieproblemen. Zij is van nature een kind dat lastig lang stil kan zitten, graag aanwezig is, vrij druk en met een korte spanningsboog. Nu kwam er echter weinig meer uit haar handen en kreeg ze haar opdrachten op school niet af. Langer concentreren dan vijf minuten zat er niet in.

We zijn toen met neurofeedback bij BMC gestart met Edith als therapeut. Ik had erover gelezen op internet en het leek mij het proberen waard. Het grootste deel van de kosten worden door mijn verzekeraar ook vergoed. Daarnaast zijn we zelf met onze dochter aan de slag gegaan (Bachdruppels, goed slapen etc.) en hebben we op school naar oplossingen gezocht, zoals opdrachten in kleine stukjes hakken, een andere plek in de klas etc.

Inmiddels heeft onze dochter 20 behandelingen gehad en kijken we met tevredenheid terug. Haar concentratie is sterk verbeterd; dat zien we zowel terug in de metingen die Edith doet, maar ook in de schoolresultaten. Inmiddels klaagt onze dochter zelfs dat ze te weinig te doen heeft op school . Hoewel zij zelf een bepaalde knop heeft omgezet en het ook daardoor beter gaat, ben ik ervan overtuigd dat ook de neurofeedbacktherapie heeft bijgedragen. De therapie zelf is voor kinderen goed te doen; ze kijken naar een tekenfilm en krijgen ondertussen feedbacktraining. Onze dochter vond het altijd leuk om naar Edith toe te gaan. Ik kan het dan ook iedere ouder met een kind met concentratieproblemen aanraden.

~Marlieke~

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *