ADD, nu zonder medicatie

Sinds een jaar of 4 weet ik dat ik ADD heb. Het hebben van ADD heeft er mede toe geleid dat studies niet werden afgerond en dat ik van de ene in de andere baan rolde. Steeds weer had ik het sterke gevoel dat er iets mis was met mij, zonder te weten wat nu precies.

Vanaf het moment dat ik wist dat ik ADD had ben ik Ritalin gaan slikken, om de negatieve effecten, zoals het hebben van een slechte concentratie, tegen te gaan. Mijn lichaam raakte daarbij steeds meer gewend aan een bepaalde dosering, waardoor ik hogere doseringen moest gaan slikken om toch het gewenste effect te bereiken. Regelmatig kreeg ik last van de bijwerkingen, zoals rusteloosheid, neerslachtigheid en onverklaarbare woedeaanvallen.

Door een collega werd ik attent gemaakt op het bestaan van de neurofeedbacktraining. In beginsel was ik wat terughoudend, maar na een eerste kennismaking met Edith en haar praktijk was mijn koudwatervrees snel over.
De professionele aanpak van Edith in combinatie met de informele sfeer in haar praktijk heb ik altijd als zeer prettig ervaren. Uiteindelijk heeft de training ertoe geleid dat mijn ADD klachten een stuk minder zijn geworden en bovenal dat ik geen Ritalin meer hoef te slikken, waardoor ik tegenwoordig een stuk prettiger in mijn vel zit!

~ Anoniem ~

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *